Живлення та удобрення кукурудзи

? Кукурудза одна з найбільш інтенсивних культур по виносу елементів живлення. З урожаєм зерна приблизно 6-7 т/га кукурудза виносить із 1 га 150–180 кг азоту, 50–70 кг фосфору та 150–200 кг калію.
ℹ Основні елементи живлення культура протягом вегетаційного періоду поглинає нерівномірно. Поглинання азоту та фосфору триває протягом всієї вегетації. Пік поглинання азоту припадає на період від появи волоті до цвітіння, а фосфору – у початковий період свого життя. Калій найбільш інтенсивно кукурудза поглинає у перший період вегетації.
? Загалом можна виділити два важливих періоди щодо живлення головними елементами: період утворення 5-7 листків і період від появи 9-10 листків до повного викидання волоті.
❕ На всіх ґрунтах кукурудза відчуває потребу в цинку. За його нестачі в рослинах знижується вміст протеїну. Позакореневе підживлення цинковмісними добривами вирішує питання його нестачі.
✅ В умовах недостатнього зволоження для забезпечення кукурудзи елементами живлення протягом вегетації проводять позакореневі підживлення, насамперед, азотними добривами. Підживлення фосфорними і калійними проводять тоді, коли ґрунти слабо забезпечені рухомим фосфором і калієм.
? VitaFer® Extra Zn – якісний представник цинковмісного добрива. Підвищеним вмістом азоту характеризуються добрива VitaFer® N та VitaFer® N+. Для усунення дефіциту фосфору та калію рекомендуємо застосовуати добрива суспензійні препарати: VitaFer® Macro, VitaFer® Macro P, VitaFer® Macro K, VitaFer® Macro PK.
Ми використовуємо файли cookie для персоналізації вмісту та реклами, надання функцій соціальних мереж та аналізу нашого трафіку. Ми також ділимося інформацією про ваше використання нашого сайту з нашими партнерами у соціальних мережах, рекламі та аналітиці. View more
Даю згоду