Живлення та удобрення картоплі

? Картопля використовує значно більше поживних речовин, ніж, наприклад, зернові культури.
Із врожаєм бульб 100 ц/га та відповідної кількості бадилля виноситься азоту, кг: 40-60, Р2О5 – 15-20, К2О – 60-80, Mg – 18.
ℹ️ Поглинання азоту, фосфору та калію протягом вегетації картоплі відбувається нерівномірно.
Найбільша їх кількість споживається картоплею у період бутонізації та цвітіння, що відповідає найбільшим приростам надземної маси картоплі.
✅ У період бульбоутворення поглинуті рослинами елементи живлення переважно витрачаються на формування та ріст бульб. Додаткова стимуляція росту елементами живлення дозволяє збільшити кількість запасних речовин.
✅ У перший період вегетації картоплі має бути забезпечено оптимальне фосфорне живлення рослин. Достатнє фосфорне живлення підсилює розвиток бульб картоплі, підвищує їхню стійкість проти ураження паршею та механічних пошкоджень, забезпечує підвищений вихід бульб середніх розмірів.
✅ Калійне живлення картоплі має велике значення як у період формування бадилля, так і під час утворення та росту бульб.
✅ У формуванні врожаю бульб картоплі велике значення має магній. Він позитивно впливає на бульбоутворення та синтез крохмалю в бульбах.
✅ Картопля добре реагує на внесення гумінових і фульвоксилот. Максимальною потреба буває в липні, коли поживні речовини внесених мінеральних добрив під картоплю майже вичерпані.
? Найвищі врожаї картоплі вирощують за поєднаного внесення органічних і мінеральних добрив позакореневих добрив. У разі поєднання цих видів добрив під картоплю мінеральні добрива потрібно застосовувати на ранніх етапах розвитку, а органічні – у пізніші строки.
? В органічному добриві VitaFer® Humivulv співвідношення елементів живлення відповідає біологічним особливостям картоплі. Препарат складається на 80% з органічної речовини та рекомендується при екологічному землеробстві.
Препарат можна використовувати позакоренево та у системі фертигації.
Ми використовуємо файли cookie для персоналізації вмісту та реклами, надання функцій соціальних мереж та аналізу нашого трафіку. Ми також ділимося інформацією про ваше використання нашого сайту з нашими партнерами у соціальних мережах, рекламі та аналітиці. View more
Даю згоду